Anmeldelser
Dyrehandler
Dyrlæge

Rotter i hængekøje

Dyrlæge

Anmeldelsen er opdelt efter regioner: Jylland, Fyn og Sjælland. Direkte advarsler om dyrlæger kan findes under Advarsel.

Jylland
AalborgDyrehospitalet
Anmelder: Jabbadoor, 2001Adresse: Hobrovej, Aalborg
Anmeldelse: 
Dyrlægen Thomas er en ung fyr, Med meget blide hænder. Han taler ikke ned til folk og forstår tydeligvis at det er KÆLEdyr og IKKE skade dyr. Et plus mere er hans sygeplejesker der ALLE SOM EN ville hilse på vores bette rotte. Regningen er endda også til at komme sig over!
BrabrandAbild Dyreklinik
Anmelder: Heidi S, 2001Adresse: Hovedgaden 41, 8220 Brabrand
Tlf 8626 3511
Anmeldelse: 
Jeg har været der en gang, da jeg skulle kastrere B og have en helbredsattest på begge rotter. Folkene var venlige og flinke til at forklare hvad der skulle foregå, men desværre fik jeg ikke lov til at være med og se på. Dyrlægen havde tydeligvis behandlet rotter før.
Gjerlev?Gjerlev
Anmelder: Ditte C, juni 2002Adresse: ?
Anmeldelse: 
I forbindelse med aflivningen af min kære rotte, kom jeg i kontakt med en dyrlæge i Gjerlev, uden for Randers. Hendes kendskab til rotter er begrænset, da hun ikke støder på mange i hverdagen. Men hun synes at det er nogle dejlige dyr. Hun var medfølende over for den følsomme situation og tog sig den nødvendige tid. Hun kunne blive god til rotter. Hun håndterede min meget forsigtigt.
Herning?Vibeke Relund
Anmelder: 2001Adresse: Efterlyses
Anmeldelse: 
Stor viden om gnavere og interesseret i rotter.
SilkeborgVestergades Dyreklinik
Anmelder: Jenni, januar 2003Adresse: Vestergade 117, 8600 Silkeborg
Tlf: 8682 9282
Anmeldelse:  
Der er 4-5 dyrelæger på stedet, og de er alle sammen søde og venlige mennesker. De har ingen fordomme, er meget billige og giver altid en masse gode råd og vejledninger. Giver sig tid til dyrerne.
ÅbyhøjÅbyhøj Dyreklinik
Anmelder: Countess 2003Adresse: Haslevej 10, 8230 Åbyhøj
Utilfredsstillende oplevelse Bemærk: Denne klinik kan sagtens være kompetent, men ikke nødvendigvis til rotter. Andre kan have en anden oplevelse.oplevelser af klinikken kan være modsat.
Anmeldelse: 
 Tlf: 86 15 32 44
Anmeldelse: 
Min ca. 7 mdr gamle hanrotte har i en længere periode haft uønskede beboere i pelsen; lus.
Jeg tog ham med op til min egen dyrlæge som jeg har været meget tilfreds med de gange min kat har været der. En af assistenterne sagde at vi kunne prøve at vaske rotten i normal luseshampoo til mennesker. - Det gjorde vi, men lusene døde ikke, og min rotte blev bestemt ikke glad for badningen. I mellemtiden hører jeg om Dyrlægerne i Åbyhøj, som efter sigende skulle være gode til rotter. De fortalte om noget helt nyt loppe -og luse-dræbende middel, kaldet Frontline Vet, som normalt bruges på hund og kat. Vi fik besked på at spray'e rotten ind i det, og den skulle "bare" have en dosering som en kat. Jeg styrtede ned til min dyrhandler og købte en lille flaske af det, og samme aften blev han sprøjtet ind i det. Dog ikke helt som dosering til en kat, da vi mente det måtte være lige i overkanten til en lille rotte.
Morgenen efter kunne jeg mærke noget var anderledes ved ham.. Og senere fandt jeg ham liggende i sit bur, på siden på langs, med forbenene rystende og de store sorte øjne som bare stirrer på én. Morgenen efter tog jeg op til min dyrlæge i Vejle, som så gav ham en sprøjte med modgift..Den morgen var han næsten helt fin.. Opførte sig nogenlunde som han plejer, men senere gav det et kæmpe brag fra buret, og jeg løb hen og kiggede og rotten lå i din madskål krympet sammen og helt lam i kroppen, og kunne kun ryste forbenene. Dét gjorde så ondt at se ham ligge der og spytte væske ud af munden. Han var jo åbenbart blevet forgiftet. Nu ved vi ikke om han dør eller om han har en chance, men han kæmper sin kamp for at overleve, han er så tapper.
Så er det lige jeg spørger; Hvordan fanden kan en uddannet dyrlæge, som ovenikøbet skulle forestille at have forstand på rotter og andre mindre dyr, anbefale et middel som tydeligvis ikke er blevet testet på en rotte??? Det er muligt at Åbyhøj Dyreklinik er udemærket for andre dyr, eller for rotter, men IKKE hvis din rotte har utøj. Jeg vil aldrig søge hjælp hos dem mere, aldrig!!

Fyn
HøjbyHøjby Dyreklinik
Anmelder: Casper, 2002Adresse: Højbyvej 38B, 5260 Odense S.
Anmeldelse:  
Jeg anbefaler Højby Dyreklinik, Højbyvej 38B, 5260, Odense S. Det gør jeg fordi at jeg, indtil nu, kun har fået en god service. Og om man er rotteejer eller hundejer gør ingen forskel. Man bliver behandlet ens.

Sjælland
HvidovreFrihedens Dyreklinik
Der er flere anmeldelser på denne dyrlægeAdresse: Hvidovrevej 253 A, 2650 Hvidovre
/ved Dan Herlev
Anmelder: Kiki, 2007 
Anmeldelse:  
Dyrlæge Dan Herlev har praktiseret som dyrlæge i Frihedens Dyreklinik i ca. 10 år og er den eneste mandlige dyrlæge på kliniken, så jeg antager at advarslen er møntet på ham. Jeg har en modanmeldelse af dyrlægen.
Jeg har været kunde på Frihedens Dyreklinik siden sommeren 2006 og det er min anden dyreklinik (efter Bella Dyreklinik). Jeg skiftede dyreklinik midt i et behandlingsforløb af min rotte Bailey, fordi min gamle dyrlæge tog en lang ferie. Jeg stod og skulle bruge en dyrlæge nu og her og heldigvis kom jeg til samme dag og Bailey blev opereret med det samme. Jeg har aldrig oplevet, at de ikke har haft en tid til min rotte og jeg kan altid ringe og spørge eller komme og hente medicin/mad.
Dyrlæge Dan Herlev har specialiseret sig i slanger og reptiler, men har en stor interesse for rotter. Han har som en af de få gennemført et kejsersnit på en rotte med succes.
Min rotte har desværre en meget sjælden diagnose, som var svær at konstatere, så han har været igennem flere forskellige medicinske og kirurgiske behandlinger. Men efter andet besøg har jeg ikke betalt en krone for undersøgelser, røntgen, bedøvelse, medicin og specialfoder - for når Dan mener at han lærer noget i processen, så er det ud af egen interesse og derfor gratis. Man betaler heller ikke for kontrolundersøgelser.
Når man har været der et par gange, så bliver man betragtet som stamkunde og det bliver gerne billigere. Hvis man ingen penge har, så kan man også få det på regning.
Dan er dygtig til at håndtere rotter og har aldrig løftet min rotte i halen. Men han vil gøre det om nødvendigt, for at beskytte sig selv (hvis rotten bider).
Når min Bailey har været i narkose, så er jeg blevet lukket ind i personalestuen og budt på the, kaffe og cola... og efterfølgende siddet med ham der, til han er vågnet op.
Personalet på Frihedens Dyreklinik interesserer sig meget for deres kunder og 'patienter'. Faktisk er det et ansættelseskrav. Selvom jeg ikke havde en journal, så huskede de mig og Bailey allerede ved andet besøg. Nu elsker alle på kliniken Bailey og det er helt tydeligt, at de gør alt hvad de kan for, at man skal føle sig velkommen.
Dan er i modsætning til min forrige dyrlæge ikke bange for at prøve noget 'nyt'. Det er ikke fordi han mangler erfaring, men han giver ikke bare op før alle muligheder er afprøvede.
Så min oplevelse er at Frihedens Dyreklinik er, at det er et sted hvor man har hjertet med i sit arbejde. Man anser rotter for ligeværdige med alle andre dyr der kommer på kliniken. Man giver sig tid til at tegne og forklare, så kunderne forstår hvad der skal ske. Man giver sig lige det stykke ekstra, for at kunderne føler sig trygge. Man har humor. Man fortæller gerne om oplevelser og deler ud af erfaringer.
 
Anmelder: Lena 2001 
Utilfredsstillende oplevelse Bemærk: Denne klinik kan sagtens være kompetent, men ikke nødvendigvis til rotter. Andre kan have en anden oplevelse.oplevelser af klinikken kan være modsat.
Anmeldelse: 
Jeg har prøvet Frihedens dyreklinik, Hvidovre, og det var helt forfærdeligt. Hans hænder "stank" af rengøring og han løftede mine rotter op i halen. Faktisk var han slet ikke i stand til at få sig selv til at røre dem på anden vis. Det var tydeligt at han ikke syntes at rotter faldt ind under kategorien: kæledyr.
KøbenhavnAnne-Mette Klemann
Anmelder: suntiger 2001Adresse: Østerbrogades Dyrlæger, Østerbrogade 56A, kld, 2100 Kbh. Ø
Tlf: 3542 1800
Anmeldelse: 
Hun har ikke nogen speciel ekstraviden om rotter, men er meget entusiastisk og interesseret i at lære, samt er meget interesseret i opfølgning af behandlingens effektivitet.
Hun er på barsel i 2002
KøbenhavnBlågård Dyreklinik
Der er flere anmeldelser på denne dyrlægeAdresse: Blågårdsgade 25, 2200 Kbh. N
Tlf: 3535 4040
Internethttp://www.blaagaard-dyreklinik.dk
Anmelder: Spritt, 2002 
Anmeldelse:  
Udover at være venlig og sympatisk, virker Erik meget kompetent, interesseret, fordomsfri og interesseret i at tilegne sig større viden. Han behandler mine rotter på en nænsom og respektfuld måde, og virker som om han synes de er søde. Han er ret snaksageligt og informativ, og forklare gerne ting på et fagligt medicinsk plan, hvis man er interesseret.
Når jeg selv har søgt information på nettet el. lign. og refererer til hvad jeg har læst/hørt, tager han det seriøst, føler sig ikke "truet" eller gået i bedende, men undersøger sagen selv. Han tager gerne mod information og idéer, hvis han kan finde fagligt belæg for dem og derved stå inde for ansvaret.
Han virker ikke som om han overbehandler, han er tilbageholdende med at give for meget/unødvendig medicin. Han giver sig tid til én, og virker ikke som om han har travlt med at komme videre til næste kunde.
Jeg synes prisniveauet er rimeligt.
Han svarer på mail, dog ikke dagligt.
 
Anmelder: Louise, 2002 
Anmeldelse:  
Erik S. Larsen behandler rotter som KÆLEdyr og ikke som noget du bare kan købe en ny af hvis den gamle 'går i stykker'. Han tager sig tid og hører faktisk efter hvad man siger om sine dyr i stedet for at spille bedrevidende. Man kan ofte få rotten til at være stille hvis man holder den i nakkeskindet (holder, ikke løfter). Problemet er bare at Boo (min ene han) har en tendens til at bølle Cyric (min anden han) ved at tygge ham i nakken, så det er det sidste sted man skal holde Cyric hvis man vil have ham til at være stille. Sådanne ting husker Erik. Ellers spørger han. Plus til ham.

Grunden til at han topper som dyrlæge: Han kan li' rotter. Første gang jeg var hos ham havde jeg i begyndelsen begge rotter på skulderen så de kunne falde lidt til ro mens vi stod og snakkede så han kunne danne sig et indtryk af de små furballs. Pludselig afbryder han mig med ordene: "Nej hvor er de søde!" De havde fundet ud af at de overlevede og havde besluttet sig for at 'bunke' på min skulder. Det havde han åbenbart ikke oplevet før. Stort plus til ham!
KøbenhavnJagtvej Dyreklinik v/ Lone Ribenholdt
Anmelder: Fiona, januar 2003Adresse: Jagtvej 61, 2400 Kbh. NV
Anmeldelse:  
Er en fantastisk dyrlæge OGSÅ til rotter. Jeg var nede hos hende i forbindelse med, at jeg skulle hente noget Ivomec, da mine rotter havde fået skab. Jeg havde så "kommet til" at smutte ind i en dyrehandler på vejen og købe en lille en til flokken. Ham sætter jeg under min hage ved mit halstørklæde så han ikke fryser og kæler med ham, mens jeg venter på at komme til dyrlægen. Da jeg kommer ind til Lone og hun ser ham, bliver hun helt blød om hjertet og spørger om hun ikke nok må holde ham. Hun får da lov til at holde ham og kæler rigtig for ham, mens han bogstavligtalt tisser og pøller på hende. Lone smiler og griner bare af det, mens hun tørre ham bagi. Lone er absolut en dyrlæge, som er glad for dyr og har intet imod rotter.
KøbenhavnMette Lybæk Rueløkke
Anmelder: snapdragon, 2001Adresse: Landbohøjskolens Hospital
Anmeldelse: 
Specialiseret i exotics (krybdyr og gnavere)
NæstvedNæstved Dyreklinik
Anmelder: Elsa 2001Adresse: Gallemarksvej, Næstved
Anmeldelse:  
Kan varmt anbefales. De behandler dyrene med kærlighed og respekt.
NæstvedNæstvedegnens dyrlæger
Anmelder: Kamma 2006Adresse: Farimagsvej 8A
Utilfredsstillende oplevelse Bemærk: Denne klinik kan sagtens være kompetent, men ikke nødvendigvis til rotter. Andre kan have en anden oplevelse.oplevelser af klinikken kan være modsat.
Anmeldelse: 
Anmeldelse: 
Jeg har lige fået slået min rotte ihjel af en dyrlæge og vil undgå, at der er andre ejere der kommer ud for det samme..
Min rotte havde fået utøj/eksem, og den mandlige dyrlæge dernede mente at den skulle have en penicillin indsprøjtning. Han tog så en kæmpe flaske med penicillin beregnet til heste(!) og begyndte at dividere op med hovedregning, hvor stor en dosis min rotte skulle have. Han gav så rotten indspøjtningen og den begyndte næsten omgående at krampe, og lå derefter stendød hen.
Jeg fik hverken en erstatning eller undskyldning fra dyrlægen, kun en kort kommentar om at "det kunne den vist ikke tåle".
Jeg er meget utilfreds med den behandling og håber at andre rotteejere vil være forbeholdne inden de går til denne dyrlæge.
ValbyFasanvejens Dyreklinik
Anmelder: Lena 2001Adresse: Søndre Fasanvej 93, Valby
Anmeldelse:  
Hun er ingen ekspert indenfor området: rotter. Men den gang jeg var dernede tog hun min ene rotter på skulderen imens hun behandlede den anden. Bagefter fik de vand - i tilfældet af at de skulle have lyst til en lille tår - som hun sagde.
Hun havde ikke travlt med at komme videre til næste kunde. Tog sig tid til også lige at kæle lidt med rotterne inden afgang.
 
Det kan være svært - *rigtig* svært endda - at finde en dyrlæge, som ved blot rimeligt om gnavere. Derudover er det endnu sværere at finde en dyrlæge som ved noget om rotter (eller som i det mindste er lærevillig - og interesseret i disse dyr).
Alle meninger på denne side er subjektive, og der kan forekomme forskellige oplevelser af den samme dyrlæge.