Rotterne
Avlere
Rottesittere

Rotteunger

Rotternes udseende
Kort intro
Ører
Pelstyper
Farver
Aftegninger
Øjne
Andre typer

Ører

Øretyper

Der findes i dag flere forskellige øretyper, som er beskrevet herunder.
Bemærk: Disse beskrivelser er ikke en standard, men skal informere om variationerne!

StandardDette er en beskrivelse af typerne - ikke en DK-standard!

Vær opmærksom på, at billednuancerne kan variere afhængigt af skærmindstilling.
Engelsk betegnelse: Standard (std).
Genetisk betegnelse: -
Beskrivelse: Standard er den oprindelige rottetype, også kendt som "laboratorie-rotten". Den minder om den vilde rotte i proportionerne, men er betydeligt mindre, og selvfølgelig temperamentsmæssigt helt forskellig fra den vilde variant. Den kendes først og fremmest på ørerne, der er runde og højt placerede. Øjnene er runde, og en anelse hvælvede ud fra hovedet.
Hunnerne er tydeligt mindre end hannerne. Normalvægt ligger på 200-400 gram for hunner, og 300-900 gram for hanner. Halen er nøgen og skællet, og lige så lang som rottens krop fra snude til halerod. Rotten er slank og atletisk med forholdsvis korte forben og muskuløse bagben.
Rotten bør være nysgerrig og udforskende, ikke sky eller aggressiv.
Udtrykket standard anvendes også om rottens pelstype. Se Pels - standard.

Dumbo Til topDette er en beskrivelse af typerne - ikke en DK-standard!

Vær opmærksom på, at billednuancerne kan variere afhængigt af skærmindstilling.
Engelsk betegnelse: Dumbo
Genetisk betegnelse: du du
Beskrivelse: Dumbo-typen er en fremavlet nord-amerikansk variant, der er ved at vinde stor indpas hos rotte-elskere. Den kendes først og fremmest på sine karakteristiske ører, der har givet den navnet dumbo: Ørerne er store, og meget lavt placerede ude på siden af hovedet. De bæres i en vinkel på næsten 90 grader ud fra hovedet. De er fra ansats til spids næsten en halv gang større end standard ører. Ørerne er brede ved ansatsen og spidser en anelse til mod den afrundede top. Det er ørerne, der giver en rotte betegnelsen dumbo, men mange dumboer har desuden et lidt fladere, og bredere hovede, og en lidt rundere og tættere krop.
Dumbo-rotter siges desuden ofte at have en lidt blidere og mere flegmatisk adfærd end standard rotter. Dette kan også bero på en mere hensigtsmæssig avl på ikke-aggresive rotter.
Standardrotter kan bære dumbogenet, der vil have betegnelsen: Du.
 
Disse beskrivelser skal ikke opfattes som en DK-standard! De beskriver de generelle betragtninger omkring ørerne. Beskrivelserne er vejledende.
Ører
Standard
Dumbo

Beskrivelserne er baseret på et oplæg fra Klara, og bearbejdet af Collaitz og Chalotte L. Korrektur af Klara og suntiger.
De danske farvebetegnelser er forslag, hvor det er muligt at finde en dansk betegnelse.